11 Temmuz 2011

Deron Williams...(Uçur Kara Kartalı, Türk Hava Yolları)


Deron Williams ve Beşiktaş. İnanılır gibi değil. NBA’de lokavt olma ihtimaline bile üzülürken artık inşallah Aralık’a kadar olur diye dua ediyorum. Bu gidişle yakında Beşiktaş basketbol kulubü ile ön plana çıkıp futbol ikinci planda kalacak. Beşiktaş’ın Iverson ve Williams ile yaptıkları inanılmaz bir marketing başarısı. Dünya basketbolu, yaklaşık ortalama 2-3 bin kişiye oynayan, oyuncularının parasını zamanında ödemeyen Beşiktaş’ın amatör şubesini konuşuyor. Artık bu Amerikalı’ların Avrupa’dan bi haber oluşundan mı kaynaklanıyor yoksa Avrupa’daki ekonomik krizden mi o belli değil. Sonuçta, Euroleague’te bile oynamayan bir takımdan bahsediyoruz ama bu oyuncular Euroleague’i de alsa, Challenge kupasınıda kazansa gidip Amerika’da söyleyemezler.

Buna ek olarak bir de Kobe Braynt olayı var ki, üzerine cümle bile söylenemez. Hayal deyip geçelim diyecem ama Iverson’a da Deron Williams’a hayal demiştik bir zamanlar. Hadi be Türk Hava Yolları uçur bizi bu sefer. Manşet’te şu olurdu: Türk Hava Yolları, Kara Kartal'ı Uçurdu.

Beşiktaş’ta oynamak istediğinden sonra ESPN’den Chris Broussard’ın sorularını yanıtladı,

Ya sakatlanırsan orada oynarken?

Derin Williams: San Diego üniversitesinde ya da başka bir yerde oynarken de sakatlanabilirim. Merdivenlerden inerken bile bu olabilir.Tabii ki, bu kararımın büyük bir kısmını kapsıyordu ama alınması gereken önemleri gözden geçirdim, sigorta araştırdım.Sigortalı olacağım.

Para için mi Türkiye’ye gidiyor?

Derin Williams: Bu daha çok tecrübe ile ilişkili. Tecrübe ve rekabet edebileceğim, basketbol oynayabileceğim için. Bu sürede oturmak istemiyorum. Bu NBA’in bizden istediği. Bizleri antreman yerlerinden dışarı çıkardılar. Artık kendi kendimize bir yer bulup oynamamız gerekecek fakat ben bunu yapmak zorunda değilim. Benim bir takımım var. Organize antremanlar yapıp, maçlardan geçeceğim. Ve lokavt (Lock Out) bitince de formda olacağım.

Bunun dışında ailesinden uzak kalmasından filan bahsediyorlar ama ailesini buraya getireceğini söylese de kısa bir sure olduğundan onların düzeni bozmasa da Dallas’ta tüm sezon onlar olmadan yaşamıştı.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails