14 Temmuz 2011

Peki Neden? (ve Böyle Şike Mi Olur? üzerine)

ForzaBeşiktaş'ın manifestosu ve şike soruşturması başladıktan sonra yazdığım Şimdi Kapatın Çenenizi ve Yasımızı Tutalım yazılarının üzerine çok fazla eklenecek bir şey olmasa da Beşiktaş'ın da soruşturmaya karışmasının ardından duygularımı paylaşmak istedim. 

Evet, aldatılmış gibi hissediyorum. Heyecandan yerimde duramadığım o 120 dakika ve bazılarına bakamadığım penaltılar için önceden danışıklı dövüş yapılmış ya da yapılmaya çalışılmış olmasından dolayı. O maçı düşününce aptal gibi hissediyorum kendimi. Sevgilinin başka biri ile görüşüp senin yanına geldiğinde söylediği aşk sözcüklerini, gözünün içine hayran hayran bakarak seyretmek gibi bir şey.

Peki neden aldattınız bizi? Defalarca kazandığın Türkiye Kupası'nı bir kere daha kazanmak için mi? Tabii ki değil! Bir sonraki sezon Europe League'de oynamak ve Avrupa'nın dışında kalmamak içindir o zaman. Peki, eğer İstanbul Büyükşehir Belediye'yi yenemeyeceğini düşünüyorsan, Europe League'te ne yapacaktın? Manchester City'li yöneticilere yarış atı mı verecektin? ya da Porto'nun oyuncularına transfer teklifi mi yapacaktın? Hayır tabii ki.

Peki o zaman neden? Elindeki gücü kaybetmemek için. Avrupa Kupaları'na gitmek, kombine satmak, forma satmak, daha fazla yayın geliri elde etmek, eldeki yabancı oyuncuları tutabilmek, yeni yabancı oyuncular getirebilmek için ve daha da önemlisi orada kalabilmek için. Peki biz Çarşı'nın manifesto'unda belirttiği ve benim bir önceki yazımda anlattığım futbol aşıkları sizden kombine satışında, kulüp gelirlerinde artış mı istedik? Hayır, biz sadece gönül verdiğimiz renkleri, hayatımızın en önemli güzelliklerinden futbolu oynarken, yaşarken izlemek istedik. 

Yoksa, kulübüm daha fazla gelir kazansın diye kalkıp gitmezdim iki veya üç toplu taşıma ile o tuvaletlerini bile yapmadığın ama bizim kutsal saydığımız stadyuma. Zannediyormusun biz kazancımızın büyük bir kısmını kombine karta verirken, takımımız diğerlerinden daha zengin olsun istedik. Hayır, biz o kapalı ve yeni açık tribündeki çoşkuya ortak olmak için geldik uzaklardan. 

Daha önceki yazımda, sadece Fenerbahçe ile lig temizlenmez, geçmiş senelerde araştırılısın diyen Fenerli arkadaşlara veryansın etmiştim. Şimdi de böyle şike mi olur diyen Beşiktaş'lı arkadaşlara bir şey söylemek isterim. Evet, kalpten gidecek kadar heyecanlandığımız böyle bir maçta nasıl şike olabilir diye kendinize sorabilirsiniz, şike olsa maç 2-0 veya 3-0 biterdi de diyebilirdiniz ya da İbrahim Akın o penaltıyı atmazdı diye de savunabilirsiniz ama bunların hiçbiri aldatılmışlık hissini geri getirmez. 

Şimdi, Çarşı'nın çok açık söylediği gibi temizlenin ve öyle gelin. Bizim için fark etmez oynadığımız kupa veya lig. Yeter ki, temiz olsun ve kimse bizi kandırmasın. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails