9 Aralık 2009

Beşiktaş:1 - CSKA Moskova:2 (B Planı)


Beşiktaş çok iyi mücadele etti ve istediği pozisyonlara girdi fakat girdiği pozisyonlarda başarılı olamayınca ve ilk yarıda yediği gol ile planı da bozulunca biraz oyunun hakimiyetini CSKA'ya kaptırdı. İkinci yarının başında bir kez daha gördük ki; Beşiktaş'ın B planı yok. Tek plan; defansı sağlam tutup rakip takıma fazla gol pozisyonu vermeden, ileride top çevirerek gol pozisyonuna girmek. Teknik direktör böyle bir oyun oynatmak istiyorsa, o zaman çok fazla eleştirmemek gerekir. Yalnız, bu oyunu bile oynayamıyoruz. Orta sahada bir 10 numaramız olmadığından, karşı defansın oturduğu hiçbir pozisyonda rakibi çözemiyoruz. Beşiktaş, top hakimiyetini elinde tutmaktan başka bir şey kazanmıyor. 


Ve karşı takım gol bulunca, zaten gol atmakta güçlük çeken Beşiktaş, rakibin kapanması ile daha da zor pozisyona giriyor. Bu nokta da kesinlikle bir B planı gereklidir. Mustafa Denizli'nin de ikinci yarıya (en az 3 gol bulmamız gerekirken) hiçbir değişiklik yapmadan başlaması gösteriyor ki; Beşiktaş oynadığı futboldan başka bir şey oynayamayacak. 

Sonuç olarak, bu planımız, Süper Lig'deki bir çok takıma karşı işleyecektir fakat bir B planı bulmazsak, ne gol yediğimiz maçı çevirebiliriz ne de kendi gücümüz ya da bizden daha güçlü takımlara karşı üstünlük sağlayabiliriz. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails