5 Aralık 2009

Beşiktaş:0 - Diyarbakırspor:0 (Seri Sonu)


8 Kişi ile defans yapan bir takıma karşı tabii ki pozisyon bulmak kolay değil ama maçtan önce sadece 3 pozisyon bulacağımızı ve bunların altı pastan kaleci ile karşı karşıya olacağı söylenseydi herkes seve seve kabul ederdi. 

Altı pastan kaçan goller çok pahalıya mal olduğu bir gerçek. Yalnız Beşiktaş'ın kaybettiği iki puanı sadece şans faktörüne bağlamakta bir hata olur. Biliyoruz ki; ilk yarıda bulacağımız bir gol bu maçın çok farklı bitmesine neden olacaktı. Tabii ki bu da, Yusuf ile başlamanın hata olduğu ya da Tabata'nın her topu ayağında gereğinden fazla tutmasını stadyumdaki herkes gibi Mustafa Denizli'nin de seyretmesi gerçeğini geri plana atmamalı. 

Bu maçta ihtiyacığımız olan forvet oyuncularıydı ve özellikle de formda olanlar. Nobre gerçekten çok çalıştı ama orta sahadaki açığı kapatmak için forvet olarak hiçbir şey yapamadı. Bobo kesinlikle ilk 11 başlamalıydı. Nihat şanssız da olsa hala üzerinde gol atamama baskısını yaşıyor bu da her pozisyonu sağlıklı değerlendirememesine neden oluyor. Pas vermesi gerekirken şut çekiyor şut çekmesi gereken yerde etrafında biri va mı diye bakışıyor. 

CSKA da defansif bir oyun oynayacağından bu maçtan gerekli dersleri çıkartmamız gerekiyor. Lig uzun bu kayıp telafi olabilir ama Avrupa Ligi için tek bir şansımız var.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails