2 Kasım 2011

Prag'ta 3 idol ve 3 rekor... (Messi, Valdes, Guardiola)


Messi artık bulutlara çok yaklaştığından her maçından başka bir rekor haberi geliyor. Dün Plazen karşısında son 4 günde 2.hat-trick'ini yaparak 200 barajını geçti ve 202 gole ulaştı. İlk sekiz yıl ve yaşları karşılaştırıldığında Messi'nin, Maradona, Ronaldo, Bobby Charlton ve George Best gibi oyuncuları geride bıraktığını görüyoruz. La pulga (pire)'nin geçemediği oyuncularda var. Sadece ilk sekiz yıla bakarsak, Henry Arsenal ile 226 gol atarken, Cruyff Ajax forması ile 229 gole ulaşmış. Yalnız kimse onun ulaştığı başarılara ulaşamamış; 5 LaLiga, 1 Kral Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Süper Kupa, 5 İspanya Süper Kupası 1 tane de Dünya Kulüpler Kupası ile tam 17 kupa. 

Bu sene inanılmaz bir performans çizen Valdes'ten de bir rekor geldi dün gece; Miguel Reina'nın 1972-73 sezonundaki 824 dakika gol yememe rekorunu kırdı. En son Mestella'daki 2-2'lik maçta kalesinde gol gören Victor, son 8 maçta kalesini gole kapadı. Bunların arasında Atletico de Madrid ve Sevilla'nın da olduğunu düşünürsek epey büyük bir başarı.

Ve Pep Guardiola...o da dün Barcelona hocası olarak 200. maçına çıktı ve bir galibiyet daha alarak 144 galibiyet, 39 beraberlik ve 17 mağlubiyet ile süper bir başarı elde etti.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails