21 Şubat 2011

Ne Yaptın Ferrari !


Bir maçın bütün yükü bir oyuncunun üzerine yıkılır mı? Eğer bu gol pozisyonu olmayan, sırtının kaleye dönük olduğu ve topun olmadığı bir nokta da kırmızı kart görerek penaltıya neden olan bir oyuncu ise; evet yıkılır. 1-0 geride santra yaptığımız maça bir de panik eklenince maçın kontrolü elimizden gitti. Ekrem’in golü ile tekrar solunum yollarımız faaliyete geçince Beşiktaş’ta kendisini buldu ve daha rahat oynamaya başladı bud a ardı ardına gol pozisyonları üretmemizi sağladı.

Bu nokta bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Schuster’i neden desteklememiz ve takımda kalmasını sağlamamızı gösteren çok açık bir nokta var. Maça geride başlıyoruz, takım dağılıyor ama öyle ofanisf bir yapı var ki; 10-15 dakika içinde toplanıp tekrar rakibi ablukaya alabiliyoruz. Beşiktaş’ın son 10 yılında maalesef bunu pek göremedik. Geriye düştüğümüz çoğu maçı tribünde seyretmeyi bile bıraktığım zamanlar olurdu. Çünkü emindim ki olsa olsa bir beraberlik çıkar diye. Beşiktaş, göze hoş gelen oyun oynarken oturmamış defansı ile tarihinin en kötü sonuçlarını alıyor. Bu nokta bir seçim yapmamız gerekiyor.

Unutmamak gerekir ki, Schuster ile Beşiktaş’ın durumu Galatasaray’lı Rijkaard’tan çok farklı. Orada ne sonuç ne de ortada oynanan bir futbol vardı. Beşiktaş sakatlıklardan bu yıl çektiği kadar hiç bir şeyden çekmedi. En önemli oyuncularımız Guti ve Quaresma en az 4-5 hafta oynayamadı ki ligden de bu arada koptuk. Ardından defansta yaşanan sorunları üst üste geldi.

Schuster’in yaptığı aykırı davranışlar olsa da, acımasız eleştirilere karşıyım. Toraman oynuyor tam bir felaket, ardından Ferrari ve Sivok isteniyor, onlar oynuyor her gelen duran top gol oluyor kalede, ardınan onlar da değişiyor bu sefer niye kulübede yoklar diye eleştiri geliyor. Eğer o adamlar oyuna girmeyecekse, kulübede ne işleri var? Uğur mu getirecekler, totem mi yapacaklar!

Ferrari, Schuster’e neşteri attı ve öylece bıraktı. Şu anda hızla kan kaybı yaşıyoruz. Sezon sonunda müzeye götürülecek Türkiye Kupası bundan önce olduğu gibi bir kesim için yeterli olacak sanılmasın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails