10 Kasım 2010

Yıldızların Altında

Beşiktaş'ın tarihinin en büyük transferinde neden 3.200 kişilik salon seyircilerle doldurulamaz ve neden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören masada oturmaz? Cevap çok basit. Futbol büyüktür amatör branşlar. İster bu NBA yıldızı olsun ister sayı kralı. Futbol takımı ligin dörtte biri bittiğinde ligin ortasında bulunuyorsa, daha bir güm önce ligin sonuncu takımı ile kendi sahanda berabere kalıyorsan kimse diğer branşlara ilgi göstermeyecektir. Buna Beşiktaş Başkanı da dahil.

Iverson'un haftasonu yapılacak töreni tabii ki tıklım tıklım doldururdu ve öylede planlandı. Iverson geç gelmeseydi salon çok rahatlıkla dolardı. Hafta içi iş çıkışından sonra oraya yetişmek çok kolay değil. Internetten törenin 7'de olacağı açıklaması da yetişemem deyip eve gidenlerin sayısını da çoğaltmıştır. Bir hafta daha beklenebilirmiydi? Beklenebilirdi ama takım üzerinde ki etkisinin de bir an önce bitmesi açısıdan erken yapılması daha iyi oldu.

Yıldırım Demirören neden yokun cevabı ise, söyleyecek bir şeyi olmadığı. Guti transferinde taraftara söylediği gibi bundan sonra sizin göreviniz hedef LİG ve UEFA kupası mı desin Beşiktaş futbol takımı yerlerde sürünürken. Tabii ki, her branşı kendi yöneticileri temsil edecek diye bir bahane sunabilirler Başkan'ın orada olmamasını ama o zaman da buradan ilk uçağa atlayıp Iverson'u görmeye koşup gitmeseydi ABD'ye. Demirören, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın daha önceleri öğrendiği bir dersi okumadan tekrar keni öğreniyor. Unutmamak gerekir ki; Yıldızların altında...ne keder ne yaş olur...çakıllar elmas olur... bir şarkı sözüdür.

2 yorum:

Zinedine Zidane dedi ki...

gecen sene Classico zamanı oradayıdk diyorsun:) Tesadüf ki aşağı yukarı aynı tarih. ama bu sene ki daha bi farklı olacak sanırım

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Bu sefer de Barca olur gibi geliyor ama emin oldugum Valdes ile Mou'nun bu sefer birbirine gireceği :) şaka bir yana pazartesi olması kötü fikstür belli olunca bu maça bilet bulabilenler aylar öncesinden cumartesi gidis pazar gecesi donus bilet almıslardı :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails