9 Kasım 2010

Deja Vu

Futbolda çok sıklıkla görülen bir deja vu yaşıyoruz. Ortalama olduğu kabul edilen takıma alınan 1-2 yıldız oyuncunun herşeyi değiştireceği beklentisi ve hüsran. Beşiktaş'ın geçen sene daha iyi olmadığını biliyoruz. Yığma defans ile potada kalmaya çalışmıştık ki, ikinci yarının başlaması ile umutlarımızın bir çoğunu kaybetmiştik.

Schuster haklı. O defans yaptırmıyor. O göze zevk veren bir oyun oynatmak istiyor ki; şu ana kadar Querasma'nın ve Guti'nin göze hoş gelen bir kaç bireysel hareketi dışında Beşiktaş takımı tel tel dökülüyor. Hiçbir maçımızı rahat kazanmadık. Gerçi çok fazla maç kazandığımızı da söyleyemeyiz ama maçların çoğunda karşı takıma ağırlığımızı da hissetiremedik. Şimdi bu oyun devam ederse, puan kayıplarıda arka arkaya gelecektir. Daha önümüzde Bursa ve Galatasaray maçları varken, Schuster'in bir an önce defans yaptırmasa da defansda ki oyunculara defans nasıl yapılır onu öğretmesi gerekiyor. Yoksa ligin sonunda bak biz 5 ya da10. olduk ama defans yaptırmadık derse, ilk uçakla artık ister Almanya'ya ister İspanya'ya yollanır.

Burada eleştirmemiz gereken Schuster'ten çok oyuncular. Nihat, Holosko'nun futbolu bırakmak üzere olan Yusuf'tan hiçbir farkı yok. Koşamıyorlar ve daha da kötüsü takım içi dengeleri bozuyorlar. Nihat, gol atacak diye kimseye rahat frikik kullandırmıyor. Kendi kullanması için elinden geleni yapıyor, kullanamazsa da arkadan dır dır konuşuyor kullanacak oyuncunun konsantresini bozuyor. Artık Schuster'in bunlarada müdahale etmesi gerekiyor. Bu oyuncular yerine genç oyunculara yer verilse en azından onların arasından takıma yeni biri kazandırma şansı ortaya çıkar.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails