30 Kasım 2010

El Clásico: 3 hata tokatı getirdi.

Mourinho, tam bir Osmanlı tokatı yiyip Camp Nou'dan ayrıldı. Belki bu takımla buraya bir daha gelmeyebilir. Mou'nun maçtan önce temkinli olması durumun ne vaziyette olduğunu açıklarken bu sonucu o da beklemiyordu. Peki Mou'yu yanıltan ne oldu? 

İlk başta, Real Madrid her ne kadar dünya devi de olsa Inter ve Chelsea ile arasında çok önemli bir fark var o da hiçbir zaman defans yapmamış olması. Italya ve İngilterede sağlam bir 4'lü defansın yoksa hiçbir zaman başarılı olamazsınız bu da onları bu konuda geliştirmelerine neden oldu. Real Madrid ise tarihinde defansif bir oyun sergilemiş olmamasıdır ki en önemli defansif oyuncularından biri Roberto Carlos ise siz gerisini düşünün.

İkinci ve daha önemli unsur ise Mourinho Etkisi. Barcelona her ne kadar bu üst düzey oyuncu bir çok Avrupa Kupası ve La Liga maçında ortaya koysada bunu çoğu zaman 70-80 dakikaya yaymıyorlar ya da yayma gereği görmüyorlardı. Mourinho zaten El Clásico öncesi yeteri kadar motive olan Katalanları, gerek hakemler ile gerek kulüp hakkında atarak tutarak daha da fazla motive ederek tarihi farka sebeb oldu diyebiliriz. Gerçi 6-2'lik maçtan sonra bir Barcalı söylemişti. Söz konusu Madrid ise durmazsınız bu 5 olur 6 olur. 

Üçüncü etken ise Real Madrid'li oyuncuların rakibin üstünlüğünü çok çabuk kabul etmeleri. Bir anda topu onlara bıraktılar. Sonradan sinir etkisi ile yapılan sert girişleri maçın başında 2 sene önceki maçta Messi'ye daldıkları gibi olmasada yıldırıcı olarak yapsalar bu skor buraya gelmeyebilirdi. Sadece mücadeleyi bırakmadılar onun yanında konsantrasyonu da kaybettiler. Bir ara Madrid defansı ile Beşiktaş defansı arasında pek bir fark yoktu atılan her top Casillas ile karşı karşıya kalıyordu. Keşke Madrid'de Cenk oynasaydı çoçukcağız o kadar karşı karşıya kalıyor ki artık birebirlerde çok tecrübeli.:)

Rövanş martta. Her ne kadar Mourinho maçtan sonra oyunculara: "Bakın geçen sene ben burada Inter ile kaybettim 3 ay sonra çok çalışıp onları eledim" gazı versede, durumun çok farklı olduğunun herkes farkında. Real Madrid şampiyon olmak istiyorsa aradaki farkı en az 4 puana çıkartmalı.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails