9 Aralık 2011

Foto: İlk el clasico'dan bu yana Pep Guardiola'daki Değişim ve yarınki maçın taktiksel analizi

Yukarıdaki foto Pep'in ilk el clasico'sundan. (Arka plandaki arkadaş tanıdık geldi mi :) )La Liga'da oynadığı 6 el clasico'dan 5 galibiyet 1 beraberlikle ayrılan futbolun yeni dehasındaki fiziksel değişiklik sizinde dikkatinizi çekmiştir.Aşağıdaki fotoda bu hafta oynanan Bate maçından. Kafada saçlar giderek azalırken onları sakal ile ikame etmeye çalışıyor galiba Guardiola. Yarınki el clasico'ya gelince, değişim sadece fiziksel değil. Dünyayı kendine hayran bırakan bu takımın taktikleride değişti. Artık 4-3-3- yerine 3-4-3 oynamaya çalışıyorlar.

Bu taktik her ne kadar geride çok zaaflar versede, Pep bunda ısrar edecek gibi. Çünkü her ne kadar aklında başında olsa da o da deli Mou gibi bir iz bırakmak istiyor futbol tarihinde. Yarınki maç için mundo deportivo gazetesinin ilk 11 tahmini; Valdes - Abidal - Mascherano - Pique - Alves - Xavi - Busquets - Iniesta - Villa - Messi - Cesc şeklinde yani 4-3-3 olarak çıkacaklar.

Bende 4-3-3 olarak başlangıç bekliyorum ama Villa konusunda emin değilim Alexis ilk 11'de başlayabilir. Puyol yerine Pique ise kesin gibi Mascherano ve Pique hızlılar ve Madrid'in kontraataklarına onlar ilaç olabilir. Real Madrid ise Karanka'nın basın toplantısında söylediği gibi 4-3-3 oynacaklar. Orta sahanın defansif çıkması bekleniyor ve taraftarlarda buna biraz sinirleniyor.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails