29 Ekim 2011

Levante: Kurbağalar, Kasabalıları Geçebilecek mi? ( Bir Valencia hikayesi)


La Liga'nın tepesinde ne Real Madrid var ne de uzaylı Barcelona desek aklınıza ilk Sevilla ya da Valencia gelir liderlik koltuğu için. Bunlarda yoksa artık süpriz ararsınız: Atleti mi yoksa Villarreal diye. Bunların hiçbiri yok bildiğiniz gibi. Bir diğer Valencia ekibi olan Levante 9 haftanın sonunda namağlup olmasının yanında 7 maçlıkta galibiyet serisi sürdürüyorlar. (bu maçlardan biri de Real Madrid)

Kurbağaların 102 yıllık tarihindeki en büyük başarısı 1937 yılında İspanya Bağımsızlık Kupası'nı kazanmaları. Bunun dışında biraz 2.lig biraz 1. lig 100 yılı devirmişler. Peki 100 yılın bitiminden sonra ne oldu da bu takım tarih yazdı derseniz. Bunun arkasındaki isimde ilk defa bir la liga takımı yöneten Juan Martinez. 

Bu aralar İspanya'da herkes Levante'yi 1950 yılında sezona şimşek gibi bir giriş yapan Pucela ile karşılaştırıyor. Valladolid bölgesinin takımı olan Pucela ilk 9 hafta yenilmemiş ve liderliği de 12 hafta elinde tutmuştu. Şimdi Levante bu rekoru egale etti ve yarın Osasuna önünde bunu kırmak için çıkacak. Her ne kadar Osasuna çok zor bir deplasman olsa da Levante'nin açık futbolu ile en azından bir beraberlik çıkarmasını bekliyorum ve istiyorum. Umarım maçlarını 25bin kişilik mütevazi stadyumunda oynayan Levante Endüstriyel Futbola en güzel cevap olur ve uzun zaman üst sıraları kovalar. 

Başlık her ne kadar aynı bölgenin takımına gönderme olsa da tabii li Villerreal'in başardıkları ile Levante'yi kıyaslamak mümkün değil. 1 kere Şampiyonlar ligi'nde 2 kere de Avrupa ligi'nde yarı final oynama başarısı göstermiş Kasabalılar bugünlerde zor bir dönemden geçse de Levante'nin onları yakalaması için bir fırın ekmek yemesi gerekir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails