31 Ekim 2011

Bayern Munich Maçına Nasıl Bilet Alınır!

Munih’i ziyaret edip Allianz Arena’ya uğramamak olmazdı. Her ne kadar uçak biletlerimizi çok önceden alsakta, Bundesliga programının bizim seyahatten bir ay önce açıklandı. Açıklanır açıklanmazda resmi sitede otomatik olarak “sold out” yazması ile bir anda bilet arama telaşının içinde buldum kendimi. Almanların futbol delisi olduğunu bildiğim halde, ulen Barcelona ve Madrid dolduramıyor her hafta muhakkak bir bilet kalır mantığı ile de lakayit davranıyordum.

Dediğim gibi Münih’teki en büyük aktivitelerden biri Bayern Münih’in dünyaca ünlü stadyumu Allianz Arena. Günlük turla ziyaret edebileceğiniz bu uzay gemisini andıran stadyumda maç izlemek epey zor. Neredeyse her maçı dolu tribünlere oynuyorlar. Her ne kadar sonunda bilet bulamasamda, bütün bilet bulma yöntemlerini öğrendim. Umarım birine faydası olur.

1-     Bayern Münih’in resmi sitesi: Bunu yapabilen var mı gerçekten çok merak ediyorum. Maçın detaylarını açıklanırken “sold out” oluyor. Eğer Almanya Kupası maçlarına bakacaksanız belki bir yer bulursunuz.
2-     Viagogo.de: Resmi sitede “sold out” yazısı çıkınca sizi taraftarlar arası bilet değişimi yapıldığı bu siteye yönlendiriyor.Burada bilet bulma şansı epey yüksek. Maça gitmeyecek kişiler burada biletlerini iade ediyor, bu yüzden her an farklı biletler çıkabiliyor. Sık sık kontrol etmek gerekir eğer istediğiniz bilet o anda yoksa. Biletin gerçek değerinin üzerine 15-20 euro arasında değişen ek bir ücret ödüyorsunuz. Bileti istediğiniz bir adrese yada maç günü bilet gişesinden alabiliyorsunuz.
3-     Stadyum Gişeleri: Burayı da maç günü deneyebilirsiniz ama yerde bilet bulma ihtimali ile aynı gözüküyor.
4-     Taraftar Grupları: Kendi gruplarını kurmuş taraftarlar maçlara otobüs ayarlayıp beraber geliyor ve genelde ellerinde fazla bilet oluyormuş. Tren istasyonunun yanındaki otoparka gelen bu otobüslere gidip tek tek sorup şansınızı deneyebilirsiniz. Maç sağlam ise bu da küçük bir ihtimal tabii ki.
5-     Karaborsa: Heryerde olduğu gibi burada da karaborsa var. Genelde turnikelerde ya da tren istasyonu girişlerinde oluyorlar. Çok acımasız değiller, genelde 20 euro yüksek söylüyorlar. Tek problem genelde ellerinde iyi bilet oluyor. O yüzden ucuz biletlerden almak istiyorsanız, bulması pek kolay olmayabilir.

Nasıl gidilir. U6 metrosunda, Fröttmaning istasyonuna gideceksiniz. Aman U3 metrosundaki Olympiazentrum ile karıştırmayın. Olimpiyat stadyumu burada olduğundan metro haritalarında olimpiyat halkaları ile belirtilmiş. Allianz Arena’nın bulunduğu Fröttmaning ise futbol topu ile işaretlenmiş.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails