3 Aralık 2010

Schuster'in Oynatmak İstediği Futbol Ütopya Değil...

Herkes Schuster'e yükleniyor. Rotasyon yaparsa bu kadar rotasyon olmaz, ofansif oynarsa bu kadar ofansif oynanmaz diye. Hele Ahmet Çakar'ın Fatih Tekke konusunda söylediği sözler çok terbiyesiz. Beşiktaş Teknik Direktörü'nün yanlışlarını ve doğrularını herkes kendine göre değerlendiriyor ki normal. Normal olmayan ise, Schuster hariç herkesin konuya göre maça göre fikrini değiştirmesi. Schuster kararlılığından hiç taviz vermedi.

Kaybetse de kazansa da ofansif futbol oynattı. Rotasyon her zaman takımında yer aldı. Son bir kaç haftadır rotasyon olmadığından galibiyetler geldi diyenler takımdaki sakatlıkların farkında olmasa gerek. Yorumcular bakın geçen maçın 11 ile çıktı kazandı diyor ama kendileri kulübeye bakmıyor. Tercümanlar dışında bir kaç oyuncu kaldı oyuna sokabilecek. Fatih Tekke konusu her ne kadar biraz uzasa ve tatsız bir şekilde bitse de. Fatih'de hocası biraz tanısa ona göre tepki koysaydı. Burası Trabzon değil ve hele hele Schuster bir Türk hoca kesinlikle değil. 

Schuster'in kafasındaki oyun ütopya değil dedik. Evet bu izlemesi hoş oyun bir golcü ve genç oyuncuların takviyesi ile çok kısa vadede başarılabilir. Dün bir genç oyuncumuzun takımın ileride basmasını ne kadar kolaylaştırdığını gördük. Ali Küçük gibi bir iki oyuncu daha takıma yavaş yavaş ekleyebilirsek, istediğimiz baskıyı rahatlıkla kurarız ki; Schuster'in taktiğinin başarılı olması için ilk kural bu. Ardından takıma hızlı uyum sağlayacak bir forvet ile, UEFA Avrupa Ligi'nde bir kac tur daha ileri gitmeyi başarabiliriz.

Guti'nin gösterdiği efor içinde ayrı bir paragraf açmak gerekir. 90 dakika hiç durmandan koştu, baskı yaptı ve takımı çok iyi yönetti.

1 yorum:

mehmet altay dedi ki...

bence rakip takımlar ve yorumcuları kıskançlıklarından böyle söylüyorlar aslında tüm türkiyenin sevinip gurur duyması gereken bir takım kurukdu bırakın türkiyede avrupanın sayılı birkaç kulübünden biri olma yolunda beşiktaş buna sevineceğimize ''tu kaka''yapıyorlar.Rakip takım oyuncuları bile bu kadar sert futbol onamasalar tekmeliyerek nereye kadar yıldızları kaçıralım' mı rakipler sadece futbol oynamak için sahaya çıksalar daha güzel bir futbol seyredilecek bence birde hakemlerde bu seyirci kalıyolar böyle giderse türkiye böyle üst düzey oyuncu zor gelir buraya sakatlanmaktansa top oynamıyorlar top ayağına gelince tekme yememek için bırakıyorlar haklılar bunları tüm futbol otariteleri düşünsünler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails