20 Aralık 2010

La Mesia - Valdebebas - Fulya


Beşiktaş, futboluna artı bir şey koyamadan puan kayıplarına devam ediyor. Yıldırım Demirören'in Querasma'nın imza töreninde bu sene hedef şampiyonluk ve UEFA demeci kara mizah olmaya yakın. Ligde havlu atılmış bir görüntü ve Avrupa'da Dinamo Kiev ve ardından olası bir Manchester City eşleşmesi ile karamsarlık çöktü. Peki buna karşı alınan çözüm ne? Daha fazla yıldız transfer, daha fazla yapay gündem yaratma. 

Yıldızların bir takımı bir yıl içinde değitiremeyeceğinin en iyi örneği Real Madrid olsa gerek. Ne yıldızlar geldi hem de kariyerlerinin en üst noktasında değişen çok fazla bir şey olmadı. Rakip Barcelona'yı yakalamayı bırakın sanki aralarındaki futbol kalitesi de her geçen yıl daha da fark açarak büyüyor. Barcelona'nın başarısının püf noktası artık sır değil. Çoluk çocuğa da sorsanız olay La Mesia'dan geçiyor. Yıldızlarla orta ve uzun vadeli başarının gelmeyeceği ne kadar doğru ise La Mesia'nında kısa vade de kurulamayacağı o kadar acı bir gerçek. 

Beşiktaş'ın yapması gereken de buradan başlıyor. Yavaş yavaş alt yapısına daha fazla önem vererek, Ali Kuçik, Rıdvan Şimşek ve Necip Uysal gibi oyunculara yönelmesi gerekiyor. Kalitesi yabancıların yerine bu oyuncular her zaman daha fazla mücadele ediyor ve takıma daha çok katkı sağlıyor. Trabzonspor bunun en yakın örneği, takıma bakarsanız Şenol Güneş yaklaşık 2 veya 3 yabancı ile oynuyor. Bizde takımızdaki yabancıların çoğundan kurtulup onlara muhtaç olmadığımızı gösterip kozu elimize almaşıyız.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails