14 Eylül 2010

Galatasaray 1 - Gaziantep 0 (3.sınıf futbol maçı)

Galatasaray - Gaziantep maçını sizlere taktik olarak uzun uzun yorumlamayacağım çünkü bu ülkenin en büyük 3 takımından biri olan Galatasaray'ın kontraatak dahil hiçbir taktiği yoktu. Amaçsız bir şekilde topu ileriye götürmeye çalıştılar ki, götürdüklerinde de Kewell hariç hiç kimsenin maçı kazanmak için gol atmak gerektiğinin farkında değildi. Gaziantep, uzaktan vuralım yerine +1, 2 pas daha yapabilseydi dün akşam 2-3 gol çıkartabilirlerdi. Çok ileri bir top oynamasalarda en azından bir taktikleri olduğundan topu bir o yana bir bu yana savurmak yerine ayaklara pas olarak yollamaya çalışıyorlardı. Bu da bu maçı izlenir kılan tek özellikti. 

Maçı analiz etmeyeceğiz dedim ama bir paragraf yazdık yine. Benim burada sorgulamak istediğim Frank Rijkaard'ın ilk senesi olmayışı ve artık takımı tanıması gerektiği ile bunun yanında transferlerin neden haziran veya temmuz ayları yerine agustos hatta son gün yapılması. 
 
Bir hoca, bir yıl takımın başında kalıyor ve o takım hala bir taktiğe sahip olamıyorsa bu takımda ciddi sorunlar var demektir. Biz mahalle takımı kurunca bile, 3-4 maç sonra ne yapacağımızı bilen bir ekip oluyoruz. yaklaşık 50 maç sonra Frank Rijkaard Galatasaray'ın eksiklerini göremiyorsa ya da eksiklerinin Misimovic ve Insua olduğunu düşünüyorsa ileriye dönük çok fazla vaad vermiyor demektir. Her ne kadar hocalara süre verilmesi gerektiğini düşünüyorsam, bir takımın kısa ve uzun vade hedefleri hocalarının kabiliyetleri ile örtüşmeli.Geleceği oturtmak istiyorsanız farklı bu seneyi kurtarmak istiyorsanız farklı hoca seçmelisiniz aynen oyuncu seçimi yaparken yapacağınız gibi.
Bizim takımların en büyük sorunu transferleri zamanında (yönetim beceriksizliği ya da ekonomik nedenlerden dolayı) yapamaması. Galatasaray'ı kurtaracak oyuncular Misimovic ve Insua ise bunlar çok rahatlıkla haziran veya temmuzda alınıp takıma monte edilebilirdi ve şu anda takım birbirini daha çok tanır ve daha iyi bir oyun oynardı ama Misimovic ve Insua bizim hedefimiz değildi ve zoraki nedenlerden bunları aldık derseniz de yine haklı olamazsınız çünkü üst üste bu kadar sene gelmeyecek oyuncular peşinden boş yere koşup son gün piyasada son seçeneklerinizi almanız sizi başarısız bir yönetici yapar.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails