1 Temmuz 2010

Fenerbahçe Aykut'a Kocaman (mı?)

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin hocası olduktan sonra kısa bir basın toplantısı yaparak soruları aldı. Burada futbol bilgisi ve hocalığı konusunda şüphem olmayan Aykut Kocaman konusunda kafamda soru işaretleri doğdu. Aykut Hoca, Fenerbahçe ile imza atmanın heyecanımı yoksa bir rüyasının gerçekleşmesinin getirdiği mutluluk mu bilinmez gelen sorulara acemi bir hoca gibi cevap verdi. Tam olarak ne söylemesi gerektiğini bilmiyordu. Tek bildiği her soru için bir cevabı vardı ama bunu direk olarak söylemenin nerelere çekilebileceğini kestirmediğinden her soruya kaçamak cevap vermek zorunda kaldı. 

Bu ilk toplantı olduğu için kimse daha fazla üzerine gitmedi fakat bir yenilgi sonrası ya da takım yaşanan bir problem sonrası daha net bir tavır sergileyerek kendi duruşunu ortaya koymak zorunda. Aksi takdirde, bırakın gazetecileri ve televizyon dünyasını en başta takım içindeki oyuncular yerler onu. Oyunculardan sonra yönetimde onu istemeyenler saldırırlar. 

Basında Fenerbahçe kendi Fatih Terim'ini yaratmak istiyor gibi haberler çıkıyor ama bu gibi sorumluluk şu anda Aykut Kocaman'a bir kaç gömlek fazla gelecektir. Unutmayalım ki, Fatih Terim Galatasaray'dan önce Milli Takımdaydı ve orada oyuncuların bir çoğu üzerinde zaten etkisi vardı. Aykut Kocaman geçen sene Daum ile Aziz Yıldırım arasında bırakılarak biraz da olsa imajı zedelendi ve futbolun içinde olan herkesin bileceği gibi bu oyuncular isterlerse Aykut Kocaman'ı en geç bir yıl içerisinde gönderirler. Bunu da kimse inkar edemeyeceğinden, Aykut Hoca onlarla arasını iyi yapmak zorunda olacağından otorite ile arkadaşlık arasındaki kurmaya çalışacağı çizgi ilk sınavı olacaktır. 

Bir Beşiktaş taraftarı olarak, Türk Hocalara daha fazla şans verilmesi gerektiğini düşündüğümden Aykut Hoca'nında başarılı olmasını isterim. Umarım onun kariyeri Beşiktaş ve Fenerbahçe'de hocalık yapan bazı eski oyuncular kadar kısa olmaz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails